Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Отворете сметка на Quotex од апликацијата Quotex или веб-локацијата на Quotex со вашата е-пошта, сметката на Facebook, сметката на Google или VK сметката и повлечете ги вашите средства во секое време од кој било ден, вклучувајќи ги викендите и државните празници.


Како да отворите сметка на Quotex


Како да отворите сметка на Quotex со е-пошта

За да ја отворите вашата сметка на Quotex, посетете го Quotex и кликнете на копчето „ Регистрација “ на екранот.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Можете да извршите регистрација на Quotex преку социјална мрежа (Google, VK, Facebook) или рачно да ги внесете податоците потребни за регистрација.

Ако изберете рачно да се регистрирате, внесете ја вашата е-пошта и лозинката. Потоа, изберете валута за депонирање и повлекување средства.

Не заборавајте да го прочитате внимателно Договорот за услуги пред да започнете со процесот на регистрација.

Кликнете на копчето „Регистрација“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Честитки, успешно регистриравте нова Quotex сметка. Quotex Real сметка или Quotex Демо сметка: зависи од вас да одлучите.

Сега не ви треба никаква регистрацијаотворете демо сметка . 10.000 долари во демо сметка ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно.

Препорачуваме да користите демо тргување за вежбање пред да направите вистински депозит. Ве молиме запомнете повеќе практикувајте повеќе шанси да заработите вистински пари со Quotex . Кликнете на копчето „Тргување со демо сметка“ за да тргувате со демо сметката.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex

Можете исто така да тргувате на сметка на Реал по депонирањето. Кликнете на зеленото копче „Надополни со 100 $“ за депонирање и тргување со вистинска сметка.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Како да депонирате пари во Quotex

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex

Како да отворите сметка на Quotex со Google

Може да регистрирате сметка на Quotex преку Google. Ако сакате да го направите тоа, следете ги чекорите подолу:

1. Кликнете на копчето Google .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на сметката на Google, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или телефон и да кликнете на „Следно“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „ Следно “.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата сметка на Google и автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.

Како да отворите сметка на Quotex со VK

Покрај тоа, имате опција да ја регистрирате вашата сметка преку VK во неколку лесни чекори:

1. Кликнете на копчето VK.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Ќе се отвори прозорец за најава на VK, каде што ќе треба да ја внесете адресата на е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате во VK.

3. Внесете ја лозинката од вашата VK сметка.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.

Како да отворите сметка на Quotex со Фејсбук

Имате и опција да ја регистрирате вашата сметка преку социјална мрежа користејќи ја вашата сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Ќе се отвори прозорецот за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете адресата на е-пошта што ја користевте за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“, Quotex бара пристап до вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.

Отворете ја сметката на Quotex преку апликацијата Android

Ви ја претставуваме новата и подобрена апликација Quotex - совршен начин за тргување преку Интернет, каде било, директно од вашиот телефон. Преземете ја мобилната апликација Quotex од Google Play или овде .Апликацијата „Quotex - Онлајн платформа за инвестирање“ и инсталирајте ја на вашиот уред и почекајте да заврши процесот на инсталација. Лесно е да се регистрирате сметка на Quotex и преку апликацијата Android, следејќи ги овие лесни чекори:
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex


  1. Внесете валидна адреса за е-пошта и креирајте силна лозинка
  2. Изберете валута за депонирање и повлекување средства.
  3. Прочитајте и согласете се со „Договор за услуга“. Кликнете на полето за избор
  4. Кликнете на „ Регистрирај се
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Приказ на нова страница по успешна регистрација, ако сакате да тргувате со демо сметка, кликнете на „Тргување со демо сметка“ и имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со вистински средства, можете да се префрлите на вистинска сметка и да ги депонирате вашите пари.
Како да депонирате пари во Quotex
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Ако веќе работите со оваа платформа за тргување, најавете се на вашата сметка на мобилен уред со Android.

Отворете ја сметката на Quotex на мобилната веб-верзија

Нема потреба да се врзувате со синџири за вашето биро - тргувајте во движење, директно на вашиот телефон. Отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, кликнете овде за да ја посетите веб-страницата на брокерот, а потоа кликнете на „Регистрирај се“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, изберете валута, проверете „Договор за услуга“ и кликнете на „Регистрација“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е точно иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате и 10.000 УСД во демо-сметка, исто така можете да тргувате на вистинска сметка по депонирањето .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Тоа е сè, штотуку ја регистриравте вашата сметка на Quotex на мобилниот веб.

Можете исто така да отворите сметка на Quotex преку сметката на Google, Facebook или VK. Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Дали е потребно преземање на програмата на компјутер или паметен телефон?

Не, не е потребно. Вие само треба да се регистрирате на веб-страницата на компанијата во презентираната форма и да отворите индивидуална сметка.


Во која валута се отвора сметката на Клиентот? Може ли да ја сменам валутата на сметката на клиентот?

Стандардно, се отвора трговска сметка во американски долари. Но, за ваша погодност, можете да отворите неколку сметки во различни валути. Списокот на достапни валути може да се најде на страницата на вашиот профил во сметката на вашиот клиент.

Дали има минимален износ што можам да го уплатам на мојата сметка при регистрација?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.

Како да повлечете пари од Quotex


Како да се повлечете преку е-плаќања (Совршени пари, Advcash)?

Можете да направите повлекувања со вашите трговски сметки користејќи различни електронски плаќања.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте направиле депозит на вашата сметка преку Perfect Money, ќе се повлечете и преку Perfect Money.

Кога станува збор за повлекување на доволно голема сума, компанијата може да побара верификација (верификацијата се бара по дискреција на компанијата), поради што е многу важно да регистрирате сметка поединечно за себе за да ги потврдите вашите права на неа во секое време.

1. Одете на Повлекување.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Изберете начин на плаќање: Perfect Money, внесете ја чантатаи износот што сакаме да го повлечеме. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“. Подолу го гледате последното барање.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex


Како да се повлечете преку Visa / MasterCard?

Повлекувањата направени со вашата Visa/MasterCard се пригоден начин за повлекување на вашата трговска сметка.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте уплатиле на вашата сметка преку системот за плаќање Visa/MasterCard, ќе подигнете пари и преку системот за плаќање Visa/MasterCard.

1. Кликнете на „Повлекување“ во горниот десен агол на страницата.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Изберете Начин на плаќање: Visa / MasterCard и внесете ја сумата што сакате да ја повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“ и ќе го видите најновото барање како подолу.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex

Како да се повлечете преку крипто?

Ајде да користиме Биткоин (BTC) за да илустрираме како да префрлите крипто од вашата сметка на Quotex на надворешна платформа или паричник.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте направиле депозит на вашата сметка преку Bitcoin, исто така ќе го повлечете Bitcoin.

1. Одете на Повлекување.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Изберете Начин на плаќање. Во овој пример, ќе го повлечеме Биткоин (БТК).
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Повлечете пари користејќи Биткоин, па внесете ја адресата на примачот на биткоинот што сакаме да го добиеме во „чанта“ и внесете ја сумата што сакаме да ја повлечеме. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта. Кликнете на копчето "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
Подолу го гледате последното барање.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex

Како да се повлечете преку банкарски трансфер

Можноста за повлекување со вашите трговски сметки со банкарски трансфер е достапна за одредени земји на глобално ниво. Банкарските трансфери ја претставуваат предноста што се достапни, брзи и безбедни.

1. Кликнете на копчето Повлекување во горниот десен агол на страницата на веб-страницата на Quotex.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
2. Изберете банкарски трансфер и внесете ја сумата што ќе ја испратите на вашата банкарска сметка.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта. Кликнете на копчето "Потврди".
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.

Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.

Колку време е потребно за да се повлечат средства?

Во просек, постапката за повлекување трае од еден до пет дена од датумот на прием на соодветното барање на Клиентот и зависи само од обемот на истовремено обработените барања. Компанијата секогаш се обидува да изврши плаќања директно на денот кога е примено барањето од Клиентот.

Која е минималната сума за повлекување?

Минималниот износ за повлекување започнува од 10 УСД за повеќето платежни системи.

За криптовалутите, оваа сума започнува од 50 американски долари (и може да биде поголема за одредени валути, на пр. Биткоин).


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Обично, дополнителни документи за повлекување средства не се потребни. Но, компанијата по своја дискреција може да побара од вас да ги потврдите вашите лични податоци со барање одредени документи. Вообичаено тоа се прави со цел да се спречат активности поврзани со нелегална трговија, финансиски измами, како и користење на незаконски добиени средства.

Списокот на такви документи е минимален, а операцијата за нивно обезбедување нема да ви одземе многу време и напор.
Thank you for rating.